Aktualności

Dania na Wielki Tydzień – bezmięsnie, ale pysznie!

16 kwietnia 2019

Przed nami Święta Wielkanocne i poprzedzający je, trwający właśnie, Wielki Tydzień. Zgodnie z tradycją, nie spożywamy wtedy mięsnych potraw. Jednak są sposoby, by te postne dni były jednocześnie smaczne. ...


Światowy Dzień Zdrowia – co jedzą Polacy?

04 kwietnia 2019

Znane powiedzenie mówi „jesteś tym, co jesz” – warto więc w okolicach 7 kwietnia, czyli Światowego Dnia Zdrowia, zastanowić się, co najchętniej spożywają Polacy i dlaczego nie są to ryby. Bo te wciąż przegrywają z mięsem wieprzowym i drobiowym. ...


Prezes SEKO o sytuacji surowcowej w branży rybnej

26 marca 2019

Sytuacja na rynku surowcowym ryb z roku na rok jest coraz trudniejsza. Zmiany środowiskowe, coraz niższe limity połowów, a m.in. przez to wahania cen, to czynniki w największym stopniu wpływające na sytuację przetwórców. ...


Śledź i awokado – sprawdź, jak pysznie łączą się na talerzu

25 marca 2019

Ciekawe połączenia smaków to najlepszy sposób na wiosenną świeżość na talerzu. Przekonaj się, jak zaskakujące i pyszne może być połączenie śledzia z awokado. W kuchni też potrzebne jest urozmaicenie. Najlepszym sposobem na nudę jest łączenie takich składników, które na pierwszy rzut oka do siebie nie pasują. ...


Sposoby na wiosenny makijaż

25 marca 2019

Choć w marcu pogoda bywa nieprzewidywalna, możesz przywołać piękną wiosnę na swojej twarzy. Promienne i intensywne, ale ciepłe barwy to makijażowe sposoby, dzięki którym będziesz wyglądała świeżo i wiosennie. ...


Pyszny smak na okrągło – nowość od SEKO

20 marca 2019

SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, przygotowało kolejną pyszną propozycję. Śledzik na okrągło z pestkami dyni 200 g to nowość dla klientów, ceniących wysoką jakość kawałków śledzia atlantyckiego z dodatkami. ...


Nie czekaj do lata i już dziś zadbaj o swoją sylwetkę

20 marca 2019

Coraz cieplejsze dni sprawiają, że z niecierpliwością czekamy, aż zimowe kurtki i kozaki wylądują w szafie, a na ich miejsce pojawią się letnie sukienki i krótkie spodenki. Czasem jednak przeszkadza nam kilka nadprogramowych kilogramów i cellulit, które mogą odebrać nam pewność siebie na plażach i ulicach miast. ...


Bez konserwantów, bez toksyn – bez kompromisów. UND GRETEL wchodzi do Polski

11 marca 2019

Wysoka jakość, odważne, nowoczesne kolory i w 100% organiczne składniki – tak po krótce można zdefiniować nową markę kosmetyczną na polskim rynku. UND GRETEL, bo o niej mowa, od stycznia jest dostępna w sklepie internetowym topestetic.pl, a także w wybranych salonach kosmetycznych na terenie kraju. ...


Dlaczego ostatni dzień karnawału nazywamy śledzikiem?

04 marca 2019

Śledzik – wszyscy go znamy i wiemy, jak wygląda. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę, że tak też potocznie nazywany jest ostatni dzień karnawału. W tym roku obchodzimy go 5 marca, tuż przed Środą Popielcową. ...