Aktualności

Jak mądrze grillować – 5 zasad smacznego i zdrowego grilla

29 maja 2019

Lato już „za pasem”, wakacje,  więc w planach zapewne mamy godziny spędzone na grillowaniu z rodziną i znajomymi. To przecież świetny sposób na aktywność poza domem! Jak jednak sprawić, żeby nasza grillowa uczta była i smaczna, i zdrowa? Zastosuj 5 poniższych zasad, dzięki którym twoje grillowe szaleństwo nie zakończy się niestrawnością i niemiłym wspomnieniem. ...


Sałatkowe nowości od SEKO

22 maja 2019

Na rynek trafiły kolejne nowości od SEKO S.A., polskiego przedsiębiorstwa przetwórstwa rybnego. Sałatki majonezowe – śledziowa z jajkiem oraz sałatka z kurczakiem, ryżem i brzoskwinią to nowe pozycje asortymentowe. ...


Regulamin konkursu „Idealny piknik”

09 maja 2019

1. Organizatorem Konkursu „Idealny piknik” zwanego dalej „Konkursem”, jest Synertime Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-797) przy ul. Nowoursynowskiej 101E wpisana do rejestru przedsiębiorców, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. ...


Majowe śledziowe przekąski

24 kwietnia 2019

Przed nami długi weekend majowy. Jeśli już planujesz, co włożyć do piknikowego koszyka, to mamy dla Ciebie inspirację – pyszne śledziowe przekąski! Śledzie warto jeść przy każdej okazji! To przecież ryby morskie, które dostarczają nam jodu. ...


Dania na Wielki Tydzień – bezmięsnie, ale pysznie!

16 kwietnia 2019

Przed nami Święta Wielkanocne i poprzedzający je, trwający właśnie, Wielki Tydzień. Zgodnie z tradycją, nie spożywamy wtedy mięsnych potraw. Jednak są sposoby, by te postne dni były jednocześnie smaczne. ...


Światowy Dzień Zdrowia – co jedzą Polacy?

04 kwietnia 2019

Znane powiedzenie mówi „jesteś tym, co jesz” – warto więc w okolicach 7 kwietnia, czyli Światowego Dnia Zdrowia, zastanowić się, co najchętniej spożywają Polacy i dlaczego nie są to ryby. Bo te wciąż przegrywają z mięsem wieprzowym i drobiowym. ...


Prezes SEKO o sytuacji surowcowej w branży rybnej

26 marca 2019

Sytuacja na rynku surowcowym ryb z roku na rok jest coraz trudniejsza. Zmiany środowiskowe, coraz niższe limity połowów, a m.in. przez to wahania cen, to czynniki w największym stopniu wpływające na sytuację przetwórców. ...


Śledź i awokado – sprawdź, jak pysznie łączą się na talerzu

25 marca 2019

Ciekawe połączenia smaków to najlepszy sposób na wiosenną świeżość na talerzu. Przekonaj się, jak zaskakujące i pyszne może być połączenie śledzia z awokado. W kuchni też potrzebne jest urozmaicenie. Najlepszym sposobem na nudę jest łączenie takich składników, które na pierwszy rzut oka do siebie nie pasują. ...


Pyszny smak na okrągło – nowość od SEKO

20 marca 2019

SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, przygotowało kolejną pyszną propozycję. Śledzik na okrągło z pestkami dyni 200 g to nowość dla klientów, ceniących wysoką jakość kawałków śledzia atlantyckiego z dodatkami. ...