Komunikaty prasowe

Krytyczny koneser, czyli jak rozpoznać osobowość po smaku?

23 czerwca 2020

Smakołyki – czy to słodkie, czy kwaśne – nie bez powodu przyciągają określonych konsumentów. O wyborze decydują nie tylko preferencje kubków smakowych, ale i osobowość. Tym, którzy przekraczają swoje granice i mierzą wysoko, Perfetti Van Melle proponuje różne rodzaje słodyczy, w tym linię zaskakujących kwaśnych produktów Chupa Chups Sour Infernals, a także nowość – gumy do żucia...


Kto stawia kropkę nad i?

23 czerwca 2020

Każdego dnia komunikujemy się z innymi ludźmi. Na kształt wiadomości wpływ ma nie tylko mówiący, ale również słuchacz. To, co słyszy adresat, ale przede wszystkim to, jak odbiera on daną wypowiedź, oddziałuje znacznie na jego reakcję. ...


Słodzić czy nie słodzić? Oto jest pytanie

18 czerwca 2020

Cukier jest obecny w większości produktów i często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak dużo go spożywamy. Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie bez niego życia, powstało wiele zdrowych zamienników. O tym, po które szczególnie warto sięgnąć, opowiada Gaja Kuroń, dietetyczka i ekspertka kulinarna. ...


Codzienna porcja zdrowia z dostawą do domu

17 czerwca 2020

Polacy coraz większą uwagę przywiązują do składu posiłków – cenią naturalne, wysokiej jakości składniki, sezonowe smaki i aromaty, a także regionalne, tradycyjne receptury. Dla tych, którzy nie mają czasu na codziennie gotowanie takich przysmaków, przygotowujemy i dostarczamy je na terenie całego Krakowa! Miłość do zdrowego jedzenia oraz bogactwa smaków przekazywana jest w rodzinie...


Poczuj smak lata

17 czerwca 2020

Czerwiec to zazwyczaj moment, gdy zaczynamy już odliczać dni pozostałe do wakacyjnego wyjazdu. W tym roku konieczne było jednak zrewidowanie planów urlopowych. Nawet, jeśli przyjdzie nam spędzić lato w domu, warto zaplanować odpoczynek na świeżym powietrzu, a smak letniej przygody pomogą wówczas przywołać owocowe cukierki Mentos! Z badania Quality Watch[1] wynika, że niemal 40%...


Eksperyment uczy

16 czerwca 2020

Pierwsze doświadczenia w pracy zdalnej to wyzwanie, ale jednocześnie źródło cennej wiedzy - zarówno dla pracowników, jak i firm wdrażających nowe narzędzia. Jak wykorzystać tę lekcję w codziennej współpracy, także po zakończeniu epidemii?  W ostatnich latach firmy, chcąc zatrzymać cennych i zdolnych pracowników, prześcigają się w proponowanych im benefitach, a jednym z nich jest...