Komunikaty prasowe

Wiosenna nowość od SEKO

26 lutego 2019

SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, wprowadza nowy produkt na rynek. Wiosenna propozycja łączy w sobie świeżość pomidora i szczypiorku z delikatnym smakiem śledzia atlantyckiego w sosie śmietanowym. ...


Za co lubimy kwasy omega-3?

21 lutego 2019

Według dietetyków powinniśmy spożywać ryby co najmniej 2 razy w tygodniu, w tym co najmniej raz ryby tłuste, takie jak łosoś, makrela, czy śledź. Dlaczego? Te morskie przysmaki to źródło nie tylko pełnowartościowego białka, ale przede wszystkim kwasów tłuszczowych omega-3, w szczególności EPA (kwas eikozapentaenowy) oraz DHA (kwas dokozaheksaenowy). ...


Jak przygotować się do zawodów w biegu górskim? Poradnik dla początkujących

20 lutego 2019

Sezon startów w zawodach biegowych już się rozpoczyna. Szczególnie warto się przyjrzeć tym najtrudniejszym, czyli górskim. Czy trzeba mieć za sobą lata treningów, aby wziąć udział w tego rodzaju biegu? Jak się do niego przygotować? Oto kilka porad dla początkujących od Kingi i Wojciecha Staszewskich – znanych popularyzatorów biegania. ...


Polacy zadowoleni z pracy, ale dalecy od zachwytu

19 lutego 2019

Wg najnowszych badań Instytutu Gallupa „2018 Global Great Jobs Briefing”, tylko 5% Polaków ocenia swoją pracę jako „świetną”. Pod tym kątem mieścimy się w średniej europejskiej – wyprzedzają nas chociażby mieszkańcy Rosji, Słowacji czy Czech. ...