1

Kiszonki – źródło zdrowia i odporności

Kiszonki – źródło zdrowia i odporności

10 września 2020

Fermentacja, jako metoda przetwarzania warzyw i owoców, zyskuje w ostatnim czasie na popularności. Po kiszone produkty warto sięgać przez cały rok, jednak szczególnie cenne będą one jesienią oraz zimą, gdy nasz organizm potrzebuje wzmocnienia odporności w sezonie grypowo-przeziębieniowym. ...


Zdrowa dieta na urlopie? To proste

Zdrowa dieta na urlopie? To proste

11 sierpnia 2020

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety. ...


Zatrzymaj smak lata w słoiku

Zatrzymaj smak lata w słoiku

20 lipca 2020

Lipiec to idealny moment na zrobienie smakowitych przetworów, po które z apetytem sięgniemy zimą. Świeże warzywa i owoce sezonowe są teraz najbardziej aromatyczne, a dodatkowo dostępne na bazarkach w korzystnych cenach. ...


Słodzić czy nie słodzić? Oto jest pytanie

Słodzić czy nie słodzić? Oto jest pytanie

18 czerwca 2020

Cukier jest obecny w większości produktów i często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak dużo go spożywamy. Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie bez niego życia, powstało wiele zdrowych zamienników. O tym, po które szczególnie warto sięgnąć, opowiada Gaja Kuroń, dietetyczka i ekspertka kulinarna. ...


Codzienna porcja zdrowia z dostawą do domu

Codzienna porcja zdrowia z dostawą do domu

17 czerwca 2020

Polacy coraz większą uwagę przywiązują do składu posiłków – cenią naturalne, wysokiej jakości składniki, sezonowe smaki i aromaty, a także regionalne, tradycyjne receptury. Dla tych, którzy nie mają czasu na codziennie gotowanie takich przysmaków, przygotowujemy i dostarczamy je na terenie całego Krakowa! Miłość do zdrowego jedzenia oraz bogactwa smaków przekazywana jest w rodzinie...


Domowy warsztat kulinarny

Domowy warsztat kulinarny

11 maja 2020

Kuchnia jest miejscem zarezerwowanym nie tylko dla doświadczonych kucharzy, ale również dla młodych poszukiwaczy gastronomicznych przygód. Wspólne gotowanie to dobra okazja do nabycia nowych umiejętności i poszerzenia kręgu zainteresowań. ...