Komunikaty prasowe

Wiosenna nowość od SEKO

Wiosenna nowość od SEKO

26 lutego 2019

SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, wprowadza nowy produkt na rynek. Wiosenna propozycja łączy w sobie świeżość pomidora i szczypiorku z delikatnym smakiem śledzia atlantyckiego w sosie śmietanowym. ...


Za co lubimy kwasy omega-3?

Za co lubimy kwasy omega-3?

21 lutego 2019

Według dietetyków powinniśmy spożywać ryby co najmniej 2 razy w tygodniu, w tym co najmniej raz ryby tłuste, takie jak łosoś, makrela, czy śledź. Dlaczego? Te morskie przysmaki to źródło nie tylko pełnowartościowego białka, ale przede wszystkim kwasów tłuszczowych omega-3, w szczególności EPA (kwas eikozapentaenowy) oraz DHA (kwas dokozaheksaenowy). ...


Ferie z kulinarną fantazją – pyszne przepisy dla całej rodziny

Ferie z kulinarną fantazją – pyszne przepisy dla całej rodziny

11 lutego 2019

Ryby to samo zdrowie! W okresie ferii zadbaj o pyszne i odżywcze posiłki dla całej twojej rodziny. Postaw na przysmaki, które nie tylko wzmacniają odporność, ale i wyśmienicie smakują. Na górskim stoku, nad morzem czy w rodzinnym mieście – ferie to czas zwiększonej aktywności twoich pociech, skorych do nieustannej zabawy. ...


Badania potwierdzają – jedz ryby, będziesz mądry!

Badania potwierdzają – jedz ryby, będziesz mądry!

24 stycznia 2019

Wyższa inteligencja, dobry sen i większa zdolność koncentracji – a to wszystko znajdziesz na swoim… talerzu. Brzmi niewiarygodnie? Nie od dziś wiadomo, że dieta ma znaczący wpływ na funkcjonowanie organizmu. ...


Pyszny karnawał w rybnym wydaniu

Pyszny karnawał w rybnym wydaniu

21 stycznia 2019

Szampańska zabawa w karnawałowym rytmie! Zaproś swoich przyjaciół i bawcie się razem, kosztując wyśmienitych przekąsek. Podpowiemy, jak rozpieścić podniebienia swoich gości rewelacyjnymi smakami. Karnawał to kolorowy czas również na talerzach. ...