Vindicat

04.04.2018

Vindicat zdobywcą Orderu Finansowego w kategorii windykacja!

Ordery Finansowe przyznane – wśród laureatów znalazł się pierwszy w Polsce LegalTech, innowacyjna firma Vindicat. Home&Market jak co roku, na drodze plebiscytu przyznał Ordery Finansowe, którymi honoruje najlepsze na polskim rynku produkty i usługi finansowe. Pod uwagę brane są takie przymioty jak innowacyjność, skuteczność i to, co najważniejsze, czyli zadowolenie użytkowników. To właśnie te cechy zdecydowały o wygranej Vindicat w kategorii windykacja.

Innowacyjne rozwiązanie

Vindicat oddał w ręce swoich klientów unikalne narzędzie online do samodzielnego odzyskiwania zaległych należności. – Jako osoby od lat obserwujące rynek małych i średnich przedsiębiorstw zdajemy sobie doskonale sprawę z tego, jak wielkim problemem w środowisku są tzw. zatory płatnicze wynikające z opóźnień w regulowaniu faktur. Przedsiębiorcy często zwlekają z interwencją, bo boją się popsucia relacji biznesowych. Dlatego właśnie stworzyliśmy platformę online, która prowadzi przedsiębiorcę przez arkana wszystkich etapów windykacji, aż do pozytywnego zakończenia sprawy. To prosty, intuicyjny system, którego obsługa nie wymaga specjalistycznej wiedzy, więc sprawdzi się u przedsiębiorców z każdej branży, a co najważniejsze – jest skuteczny – mówi Bogusław Bieda, prezes Vindicat. Logując się na Vindicat.pl zyskujemy dostęp do szeregu możliwości wspierających odzyskiwanie pieniędzy od dłużników. Do narzędzi tego typu należą np. gotowe wzory wezwań do zapłaty. Można także skorzystać z możliwości giełdy długów czy wpisu dłużnika do BIG InfoMonitor. – Jeśli te działania nie przynoszą spodziewanych efektów to z pomocą aplikacji można przystąpić do windykacji sądowej, tzn. złożyć pozew do sądu lub e-sądu, a potem przejść do postępowania egzekucyjnego – tłumaczy Mateusz Jakóbiak, członek zarządu Vindicat. Home&Market docenił efekt działalności platformy Vindicat.pl, jakim jest aż 93% skuteczność w odzyskiwaniu należności z faktur, których czas przeterminowania nie przekroczył 90 dni.

Nagrody zawsze cieszą, bo świadczą o skuteczności naszego narzędzia oraz o zaufaniu, jakim darzą go klienci. Przede wszystkim jednak motywują nas do jeszcze cięższej pracy nad tym, co oferujemy przedsiębiorcom. Zwłaszcza, że w branży MŚP pod względem odzyskiwania należności jest jeszcze wiele do zrobienia – dodaje Bogusław Bieda.

Dodatkowe informacje:

Łukasz Matusik